2012. november 27., kedd

Dávid csillaga és a Parlament.

Forrás: ujevangelizacio.hu és 168óra

Gyöngyösi Márton a Jobbik képviselője zsidózott a Parlamentben, amikor a gázai konfliktus kapcsán listázni akarta a szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentő zsidókat a kormányban. Utána nyilván parlamenti patkóban, s gondolom mindenhol a környéken. Mert nyilvánvaló, hogy a rokonok rokonai, de még a takarítószemélyzet teljes rokonsága is számba veendő lett volna a kistiszteletű szellemi törpék szerint. Ezt a parlamenti pártok elítélték, és Rogán Antal szerint a legjobb megoldás pedig a pénzbírság az ilyen kijelentésekre. Az azonban figyelemre méltó, hogy aki egy nap késedelemmel, a média hatására „jön rá”, hogy félreértették, azt alighanem nem értették félre. Pontosan azt, és úgy akarta elmondani a vázlatpapírok halmával a kezében. Ha bármelyik kormánypárt, illetve a házbizottság egy nap késedelemmel reagál egy ilyen eseményre érdemben, akkor kérdéses, hogy akartak-e reagálni egyáltalán?

A hatalmas retorzióként felvetett pénzbírság pedig alighanem a költségvetés bevételeit bővítenék, az igaz magyar, pirospettyes képviselő zsidózik, és fizet. Megtámogatván a kormányt. Mely kormánytól azért a szélsőségesek kaptak támogatást, igaz, csak közvetett támogatást korábban eleget. Elég, ha arra a gárdistagyűlésre gondolunk, melyet a belügyi erők lábhoz tett gerinccel védtek a Hősök terén. S elég emlékezni arra is, hogy a parlamentben, ebben a parlamenti ciklusban volt már vérvádazás is a parlamentben. Tény, Gyöngyösi Márton elnézést kért, s az is tény, hogy a Fidesz nem értett egyet ezzel. Ennek oka az, hogy a bocsánatkérés inkább a lista szűkítését takarta volna elsősorban. Noha korábban a Jobbik képviselője igazán gálánsan viselkedett a kormányzattal szemben. Az elhíresült azeri ügyben nyíltan a baltás gyilkos kiadatása mellett foglalt állást, és pártolta a miniszterelnök döntését az orgyilkos kiadását illetően. Pedig akkor nem zsidó, hanem keresztény volt az áldozat. De úgy tűnik Izrael bárminemű ellensége elvek, és fenntartások nélkül tartoznak Gyöngyösi Márton barátai közé. Azt a szellemi elemelkedést pedig kár is lenne számon kérni rajta, amivel II. János Pál pápa bírt akkor, amikor a zsidók elleni egyházi bűnökért bocsánatot kért.

Az azonban mégis bíztató, hogy a parlamenti tiltakozás a politikai antiszemitizmus ellen mégis látható és nyilvánvaló lett. Több parlamenti képviselő kitűzte a sárga csillagot, és Ujhelyi István szintén csillaggal vezette le az ülést. Érthető tiltakozásként használva fel azt a szimbólumot, melyet a náci birodalom rendszeresített a zsidók megkülönböztetésére. Azt a csillagot, mely Dávid-csillagként ismert, és ősi zsidó jelkép. S miközben a hazánkat Mária országának nevező decibelpolitikusok zsidóznak, talán nem ártana tudniuk, hogy Jézus is Dávid házából származik a keresztény hagyományok szerint. Az a zsidó tanító, aki megvetette a kereszténység eszmei alapját. Azt a kereszténységet alapozva meg, amelynek védelmében oly szívesen szállnak síkra a parlamenti képviselők, és államtitkárok. Akkor minden esetre, ha személyes hibáik, balfogásaik leplezésére, mentésre kell koncentrálniuk. Ahogy alighanem Gyöngyösi Márton is kereszténynek tartja magát, miközben fittyet hány arra a tényre, hogy Jézus, színre és vagyonra való tekintet nélkül, az emberekért áldozta életét. Történelmi tényként elfogadhatóan talán azok számára is, akik nem tartoznak a klerikális lobbi-gyűlések látogatói, és a KDNP-nek nevezett párt támogatói közé. Mely párttal az azeri ügyben Gyöngyösi Márton például egy platformra került.

A Jobbik számára minden esetre elfogadhatónak tűnik tehát egyes embertársaiknak pusztán származás alapú címkézése, elutasítása. Holott saját párttársuk is szembesült már ennek fonákságával. Ahogy az, aki ma származási alapon diszkriminál hazánkban az vagy a családfáját, vagy a magyar történelmet nem ismeri. Esetleg egyiket sem. Ám miért is várnánk el egy politikai párttól, hogy a realitások mentén kezeljen valamit, aminek érzelmi megközelítése nagyobb politikai hasznot ígérhet számukra. Elvégre legfeljebb egy kis megkéső elítélést, és a némi pénzbírságot fialhat a kormányzat részéről az embertelenség. A gárda meg vonulhat tovább, kikaparni a gesztenyét Orbán Viktor hatalmának biztosítására, melyet a választási törvények után már csak egy szükségállapot védhet meg talán. S akkor kellhet majd a Jobbik és gárdája. Azt a kis rogánista pénzbírságot meg majd csak összedobják a fiuk addig is. Dávid házának csillaga pedig világít a kereszténységet csak a politikai hatalom csábításából ismerő árnyékkeresztényekre is.

Simay Endre István


4 megjegyzés:

  1. http://jobbegyenes.blog.hu/2012/11/27/mi_a_neved_naci#more4929502

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastassék a másik fél is. Ha egyet érteni nem is kell vele.

      Törlés
  2. Abban azért igaza van, hogy jelenleg a Földön Izrael az egyetlen állam, ahol rossz dolgok történnek. Mindenütt máshol béke, szeretet és egyetértés van, a kisebbségek jogai garantáltak, satöbbi. Ezért kell róla, és csak róla beszélni minden igazi humanistának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már hogy a viharba ne. Mindenütt másutt ott a Kánaán. Ja bocs, az is Közel-keleti....

      Törlés