2016. február 22., hétfő

Egységmentesítő kockásót a kézbe

A nagy kockás-ruházkodáshoz, hozzáadott értékként azt a javaslatot szeretném előterjeszteni, hogy azonnal el kellene kezdeni széles körben terjeszteni egy új földművelő eszközt. A gyalásó (leánykori nevén: gyalogsági ásó) mintájára akár kockásónak is hívhatnánk. A négyzetrácsos ruházati színminta (leánykori nevén kockás), társadalmi szinten kezdi remekül betölteni a kockásó-funkciót.

Még akkor is, ha eltekintünk attól a kiindulási körülménytől, hogy a kockás-inges tanárok elítélését egy olyan, ma már forgalomképtelen politikus találta ki, akinek politikai a politikai jelentősége konvergál a nullához. Így az intenzív széklábra-köpéssel egyenértékű bátorságról tettek tanúbizonyságot azok a tanerők, akik most tiltakoznak Klinghammer kijelentései ellen. De ezt már emlegettem akkor is, amikor javasoltam: a nagy tiltakozás mellé meséljenek arról, hogy miként tiltakoztak Klinghammer botorságai ellen akkor, amikor államtitkár volt a nevezett. Alkalmasint persze azt is megfogalmazhatnák, hogy mennyiben jelent komoly oktatáspolitikai kérdést a kockás ing előfordulási aránya a testületben. Netán a hiánya. Netán a túltengése. Ha pedig a ruhakód ekkora jelentőséggel bír, akkor hatalmas felelőtlenség volt kihagyni abból az ominózus 25 pontból. Javaslom felvenni az alternatív kerekasztal mellé letelepedőknek a napirendre.

Egy füst alatt azt is szabályozni javasolnám, hogy kivel szolidáris az, aki nagykockás ingben megy, és ki az, aki kiskockásban. A minták színkódjának az ügyében is szeretnék egész pontos útmutatást kapni. Lehetőleg a minták vonalvastagságával egyetemben. Mert el szeretném kerülni, hogy több évvel ezelőtt megvett kockás ingem esetleg oda soroljon, ahova nem szeretném. Ahogy azok a diákok is sürgősen kezdjenek szerintem puhatolódzni ezügyben, akiket az iskolában szóltak meg állítólag némely pedagógusok a kockázottság hiányosságai miatt. Amelyért, megtörténte esetén, csak „gratulálni” lehet az érintett tanároknak. Nagyjából annyi politikai érzékük van, mint Klinghammer széklábának. Amitől tőlem a szaktárgyuk tudós oktatói is lehetnek. Bár, ha a normál tanórákon is az „egyedül én tudom a tuti jó irányt” attitűddel működnek, akkor egyébként is kétséges pedagógusi tehetségük.

Azért persze még kitűzhetik a kockás kokárdát. Mert most már kérem olyan is van. El is nevezték kockárdának. Az MSZP-s Komjáthi Imre, egy könnyekig megható történettel rakta ki eredetileg a Facebook-oldalára. Ahol hamarosan megjelent az a bejegyzés is, amely szerint a kép és az ötlet sem az övé. De legyünk bizakodók, hogy az övé. Ettől nem lesz jobb. Mert rögtön felidézhetjük azt a korszakot, amikor mai kormánypárt az emberek közti szakadék mélyítésére használta a kokárdát. Mondván: akin nincs nemzeti színű kokárda még májusban is, az galád cenk. Netán piréz. Így az akkori idők árokásós hangulatát felidézni, immár a kockás kockák kockáival igazán stílszerű. Elvégre igazán sanyarú lenne, ha az ellenzéknek akár csak a legkisebb fogaskereke is más stílust kezdene tanúsítani, mint Orbánia kormányának bármelyik senkiházija. Netán volt senkiházija.

Közben persze lehet morogni, ha a Jobbik kockás inget vesz fel. Cikizni azt, aki nem vesz fel kockás inget. Lehet külön kasztba sorolni azokat a tanerőket, akik a csíkos inghez tűznek kockás, majd a kockás inghez csíkos kokárdát. Mert nyilvánvaló, hogy ez az oktatáspolitika legnagyobb hazai problémája. Amellett az is nyilvánvaló, hogy azzal lehet a leginkább kifejezni a célközösséget, ha az ingen levő kockákkal is megkülönböztetik egymást az emberek. Úgyhogy tényleg epedve várom az alternatív kerekasztal állásfoglalását, hogy a hazai oktatásban milyen kocka mit jelent. Közben akár dudaszó is harsanhat. Megrohamozva egymást a sárga alapon fekete minták felsőbbrendűsége jegyében. Vagy éppen alacsonyabb rendűsége okán.

A Huppa szerzője, Szele Tamás, Orbán brüsszeli hadovája kapcsán a miniszterelnök fondorlatosan kitervelt politikai öngyilkosságát emlegeti. Nos! Elmondhatjuk, hogy nálunk Orbán politikai ellenfelei nem cicóznak, nem bonyolítják az életet. Kimélyítik azt a rohadt politikai árkot, és a partján mindjárt le is fejezik magukat a gyalogsági, bocsánat, kockásóval.

Andrew_s

3 megjegyzés:

  1. Undorító,cinikus írás.Nincs jobb dolgod a pedagógusok ekézésénél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát, kedves pedagógus:
      A gyáván kockásingesező, társadalommegosztó álellenzékiség kifogásolása a tanárok ekézésée.
      Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a pedagógusok gyöngye szerint a tanárok a társadalmat megosztó, céltalan jelképiségben képesek egyedül összefogni?
      Akkor most ki is ekéz kicsodát?

      Törlés
    2. kedves pedagógus! nem lehet, h te vagy undorító? ha te osztod a társadalmat ketté, azt lehet, ha más, azt nem lehet. legfinomabban szólva is náci gondolkodás. nem hiába a jobbik felől fúj a szél...

      Törlés